tisdag 10 december 2013

De 3 största hårmissarna


Jennifer Aniston, en av Hollywoods mest kända hårsvall

Att bra produkter och regelbundna besök till frisören är A och O för ditt hår är old news. Sanningen är att många av oss gör olika småsaker varje dag som sliter på håret och i långa loppet gör det stor skillnad! Här är några tips…

1. Tvätta håret rätt
Det spelar ingen roll hur stressad du är, ska du bara dra i håret kan du likaväl sätta upp det i en tofs. När du tvättar ditt hår, ta en liten klick shampoo, massera i mjuka cirkelrörelser över hela skalpen, skölj av noga (annars kan det snabbt se fett ut) och applicera balsam, gärna när håret fått torka lite och inte är genomblött och låt sitta ett par minuter innan du sköljer ur det med kallt vatten.

2. Låt det torka
… Utan att använda handduk! Krama istället in det försiktigt i en bomulls T-shirt och vänta tills det torkat helt innan du borstar det. Är det fortfarande fuktigt så använd hellre en bredtandad kam.

3. Borsta håret rätt
Att göra det när det är blött vet vi är ett huge no no. Men när det väl är torrt, borsta det inte från rot till topp. Det sliter för mycket på håret och oftast behöver man inte borsta håret vid rötterna. Börja försiktigt i topparna och jobba dig uppåt istället.

4. För strama tofsar/flätor
Även om det är skönt att ha allt hår samlat på samma ställe (alla tjejer gör en mental high five nu, right?) så är det knappast snällt för håret att ha det uppsatt i en stram tofs, särskilt inte med metallspännen. Försök att ha mjuka gummisnoddar i lösa tofsar eller flätor. Försök även att variera längden på din ponytail, från den höga till den låga, allt för att minska för mycket slitage på samma punkt av håret.

+ Ett extra tips… 

De senaste brukar jag ha 1-2 dagar/veckan som jag låter håret ”vila”. Jag sätter upp håret i en lös tofs med mycket hårolja och sover med massor av hårinpackning i en inbakad fläta. Man kan även ha plastfolie runt huvudet (varning för freak-look, bör göras när man sover ensam) men det minskar kladd och ger bättre effekt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar