tisdag 10 december 2013

15 skönhetstips



 Det är inte bra att tvätta håret för ofta, håll dig till max 2-3 dagar i veckan. Tänk även på att använda RÄTT schampo/balsam för just din hårtyp. Har du färgat hår så använd ett schampo och balsam som har en egenskap av att just vårda och behålla färgat hår.

 Många får för sig att ett schampo måste löddra för att det skall göra håret riktigt rent, detta stämmer inte. Många schampon löddrar inte när håret är smutsigt. Ta inte för mycket schampo, det behövs bara lite. Har du smutsigt hår eller blir ditt hår fett lätt så kan du tvätta håret med (lite) schampo två gånger istället.

 Om man har lätt för att få fett hår är det bättre att investera i ett torrschampo än att tvätta håret varje dag. Att tvätta håret för ofta torkar ut håret och hårbotten, vilket leder till att kroppens försvar gör att det produceras mer fett i hårbotten och det blir som en ond cirkel. Har du slut på torrschampo (och är blond) funkar löspuder också bra att dutta på i fet hårbotten och gnugga.

 När man tvättat håret med schampo och balsam kan man avsluta med att skölja håret i kallt vatten. På så sätt stänger sig nämligen alla fjällskikten i håret och därmed får man alltså ett hår som är glansigare och lättare att reda ut.


 Balsam skall användas i längderna och topparna, ej i hårbotten.

 Håret slits enormt utav allt som har med värme att göra, det vill säga hårfön, plattång, locktång och så vidare. Försök att använda värmetänger så lite som möjligt och när du väl gör det så se till att du har ett bra värmeskydd innan, till exempel en spray eller en crème.

 Var försiktig om långt hår! Har du långt hår så är dina längder flera år gamla, var försiktig och slit inte i håret. Du kan minska slitage genom att sätta upp håret i en knut eftersom då skyddas hårtopparna.

 När du sover kan du minska slitage på håret genom att sova med en fläta.

 Det finns smuts som inte går att tvätta bort med schampo. Till exempel sot och damm måste faktiskt borstas ur håret.

 Håret är extra ömtåligt när det är blött, vänta därför med att reda ut eventuella tovor tills håret torkat.

 En vanlig hårborste med plastknoppar sliter på håret. Är du rädd om ditt hår? Använd istället en svinborste som är mycket skonsammare mot ditt hår. En svinborste reder inte bara ut ditt hår utom samtidigt så borstar du ut hårbottens naturliga fett till längderna och ger håret mer glans.

 Kom ihåg att rengöra din borste med jämna mellanrum! Där fastnar ofta smuts, damm, rester av hårprodukter och så vidare som smutsar ner ditt hår.

 Om du sover på ett smutsigt örngott så kan det göra ditt hår smutsigt och fett.

 Ät nyttigt och varierat. Försök att få i dig vitaminer som till exempel B och E. En bra kost hjälper dig till ett friskare hår! Drick mycket vatten.

 Tofsar med metallklämmor sliter mer på håret än de utan metallklämmor. Försök att undvika hårklämmor och spännen med vassa kanter.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar